Säkerhet och inredning i bussgaraget

Om du kör buss har du säkert ett garage där du ska parkera bussen. Då gäller det också att garaget är säkert att vara i. Men vad behöver du tänka på?

I ett bussgarage är inredning viktigt. Se till att inred med rätt lagerinredning för att få en bra förvaring som också är säker i det garage du parkerar bussen i. Se också till att det finns utrustning på plats för att kunna släcka en brand om en sådan skulle råka uppstå.

“Om du mekar med bussen i garaget kan det också hända att en gnista hoppar iväg lite olämpligt.”

Brandskydd i garaget

En brand kan uppstå av flera olika anledningar. Det kan till exempel vara så att något elfel bryter ut. Du kan också råka ut för att någon glömmer en cigarett på bussen eller att en laddare överhettas. Om du mekar med bussen i garaget kan det också hända att en gnista hoppar iväg lite olämpligt. Oavsett om du har ett stort eller litet garage är det viktigt att du ser till att du har en eller flera brandsläckare på plats. Även en brandfilt kan vara bra att ha för att kväva lite mindre bränder eller bränder som uppstår i kläder.

Säkra utrymningsvägar

Om det uppstår en fara i garaget är det viktigt att du har koll på hur du ska ta dig ut därifrån snabbt. Det är alltså klokt att du inte spärrar utgångar med mera. Ett bra tips är att du gör upp en eller flera nödutgångar. I dem ska det inte förvaras massor av lösa saker eller ligga grejer i vägen.